fbpx
Aged beef - Vita maturata - 25th) Downtown Flavours
Bar

  Ce este carnea de vita maturata/dry aged beef?

   Carcase de carne de vita cruda si neambalata, pastrate la maturat o perioada indelungata, expuse in conditii speciale: control strict al umiditatii, temperaturii si al circulatiei aerului. Pe parcursul maturarii, umiditatea din carne se evapora, carnea fiind supusa unui process natural enzimatic si biochimic in urma caruia colagenul se descompune iar carnea devine mult mai frageda, mai suculenta, cu un gust concentrat, deosebit de intens. 

   Maturarea se face minim 14 zile, preferabil 28 – 30 de zile. In mod exceptional, in anumite locatii maturarea ajunge la 240 de zile. 

   De ce este scumpa carnea dry aged? 

   Procesul de maturare este costisitor, necesitand spatii ample de depozitare si conditii strict controlate: de la circulatia aerului, la reglarea temperaturii si a umiditatii. 

   In urma maturarii, carnea pierde aprox. 20% din volum.

   Textura uscata de la suprafata carnii maturate trebuie indepartata inaintea pregatirii. Pierderile se ridica astfel la pana la 50% din greutatea originala.

Tomahawk | 100 gr.

T-Bone | 100gr.

Maturat 30 zile 40 lei/ 100gr
Maturat 40 zile 50 lei / 100gr
Maturat 50 zile 60 lei/ 100gr

Cluj-Napoca, Piata Unirii, Nr. 4-5

Email: dine@25th.ro

Phone: +4 0799 112 110